Lottery.com di Ambang Runtuh Selepas Menimbulkan Keraguan Kebimbangan
toto

Lottery.com di Ambang Runtuh Selepas Menimbulkan Keraguan Kebimbangan

Pada hari yang kukuh untuk pasaran yang lebih luas, Lottery.com (NASDAQ:LTRY) menurunkan hampir dua pertiga daripada nilainya. Itu selepas pengeluaran macau syarikat perjudian mendedahkan dalam pemfailan kawal selia ia tidak mempunyai modal yang mencukupi untuk bertahan setahun.

Lottery.com
Tiket Mega Millions. Jackpot itu melonjak, tetapi Lottery.com berada di ambang kehancuran. (Imej: CNN )
Saham penyedia loteri internet merosot 63.79% hari ini pada volum yang kira-kira 40 kali ganda melebihi purata harian. Kemerosotan Jumaat memanjangkan kejatuhan tahun sehingga kini saham kepada 87.21%. AutoLotto, yang menjalankan perniagaan sebagai Lottery.com, memulakan kerjaya sebagai syarikat awam kendiri pada November lalu. Itu berikutan penggabungan dengan syarikat pemerolehan tujuan khas (SPAC) Trident Acquisitions Corp.

Sebelum penampilan sulungnya sebagai syarikat awam, Lottery.com meramalkan nilai perusahaan pasca transaksi sebanyak $526 juta, dengan wang tunai $45 juta. Permodalan pasarannya berada pada $41.53 juta berikutan pengelupasan hari ini. Seperti yang diperincikan dalam pemfailan Borang 8-K dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC), syarikat perjudian itu berada dalam keadaan kewangan yang tidak menentu dan memberhentikan kakitangan untuk menjimatkan wang tunai.

Pada 28 Julai 2022, Lembaga Pengarah Lottery.com Inc. (“Syarikat”) menentukan bahawa Syarikat pada masa ini tidak mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk membiayai operasinya atau membayar obligasi sedia ada tertentu, termasuk senarai gaji dan obligasi yang berkaitan. . Sehubungan itu, Syarikat berhasrat untuk memberhentikan pekerja tertentu berkuat kuasa 29 Julai 2022,” menurut pemfailan itu.

Lottery.com mengakui kakitangan tersebut berhutang $425,000 dalam gaji tertunggak dan jika syarikat tidak dapat memberi pampasan kepada pekerja Togel Singapore tersebut, mereka boleh mengambil tindakan undang-undang terhadap firma itu.

Lottery.com Boleh Meragukan Keruntuhan SPAC
Penggabungan Lottery.com dengan Trident diumumkan pada kemuncak demam SPAC. Itu adalah sebelum pemberhentian yang ketara untuk ekuiti cek kosong dengan rakan kongsi penggabungan merentas pelbagai industri, bukan hanya permainan.

Terdapat keghairahan untuk saham kerana ia melonjak setinggi $17.50 pada November lalu di tengah-tengah ramalan hasil yang menaik . Pada masa itu, syarikat itu menggembar-gemburkan kos pemerolehan pelanggan yang rendah dan rancangan pengembangan peringkat negeri.

“Dari 2016 hingga 2020, Lottery.com meningkatkan hasil kasar pada kadar pertumbuhan tahunan terkompaun sebanyak 322%, dan meramalkan hasil kasar bersamaan dengan kira-kira $71 juta pada 2021, $280 juta pada 2022, dan $571 juta pada 2023,” menurut syarikat itu. .

Dalam erti kata lain, perkara tidak sepatutnya menjadi seperti ini. Tetapi realiti untuk Lottery.com ialah saham yang didagangkan pada $17.50 kurang daripada 10 bulan yang lalu ditutup pada 29 sen hari ini, dan prospeknya untuk terus hidup kelihatan meragukan.

“ Selain itu, sumber modal Syarikat tidak mencukupi untuk membiayai operasinya untuk tempoh dua belas bulan, dan oleh itu, terdapat keraguan besar tentang keupayaan Syarikat untuk meneruskan usaha berterusan. Jika Syarikat tidak Keluaran SDY dapat memperoleh sumber modal tambahan atau membiayai operasinya, Syarikat akan dipaksa untuk menghentikan sebahagian atau semua operasinya dan meneruskan pilihan untuk membubarkan aset Syarikat, termasuk peralatan dan harta intelek,” menurut 8 RIBU.

Masa Menarik
Ini sepatutnya menjadi hari yang tenang untuk syarikat yang beroperasi dalam industri loteri, termasuk firma internet yang menawarkan kemudahan kepada pelanggan.

Sehubungan itu, mungkin adalah satu kelainan nasib yang kejam apabila pemfailan 8-K Lottery.com tiba pada hari cabutan Jutaan Mega bernilai $1.28 bilion – salah satu jackpot terbesar dalam sejarah loteri AS.